Свършиха свободните ковид легла в област Благоевград. Капацитетът в болницата в

...
Свършиха свободните ковид легла в област Благоевград. Капацитетът в болницата в
Коментари Харесай

Свършиха ковид леглата в Благоевградска област

Свършиха свободните коронавирус кревати в област Благоевград. 

Капацитетът в болничното заведение в Разлог е напълнен напълно, сподели шефът на лечебното заведение доктор Божидар Велев. Изцяло напълнен е и потенциалът на детското поделение в МБАЛ - Разлог. В отделението има 35 кревати, толкоз са и настанените пациенти, уточни шефът на болничното заведение.

Подобна е обстановката и в МБАЛ " Иван Скендеров " в Гоце Делчев, потенциалът на лечебното заведение е съвсем напълнен, уточни шефът на болничното заведение доктор Петър Филибев. " Сутринта имахме осем свободни кревати, до обяд може да се запълнят. Общо взето се оправяме, само че сме " на ръба " на запълване на леглата ", заключи доктор Филибев, съобщи през днешния ден.бг.

Ситуацията в детското поделение на гоцеделчевската болница е по-спокойна. В края на предходната седмица там са се лекували шест деца, сега са на половина, уточни доктор Филибев. Проблем обаче е неналичието на фрагменти и заболяване на част от личния състав. " Около 10 медицински сестри бяха позитивни за ковид, само че скоро ще завърши карантината им и ще се върнат на работа, умората обаче към този момент е измежду всички. ", добави шефът на гоцеделчевската болница пред Българска телеграфна агенция. По думите на доктор Филибев от началото на пандемията преди близо две години сътрудниците му всеобщо не употребяват отпуск, а работата без отмора към този момент е стандарт.

В регионалната болница в Благоевград най-натоварено е в интензивното поделение, а свободните кревати са две. В момента се постанова в отделението да дежурят по три сестри, защото настанените за лекуване пациенти са тежко заболели и се нуждаят от денонощни грижи, уточни доктор Огнян Митев - шеф на регионалната болница в Благоевград. Това се постанова и в други отделения, където са настанени пациенти с COVID-19, добави той.

Умора има измежду медиците в благоевградската болница, само че позитивната страна е, че процентът на приетите в болница пациенти с ковид е по-малък. " При огромна част от заболелите болестта минава бързо, с по-леки признаци и не се постанова хоспитализация. Ако процентът приети в болница по отношение на позитивни беше както при предходната вълна, нямаше да издържим. ", разяснява доктор Митев.

В най-голямото лечебно заведение в Благоевград към момента има свободни кревати, където при нужда могат да бъдат настанявани пациенти, пренасочвани от други лечебни заведения, заключи шефът на МБАЛ - Благоевград.
По данни на Регионалната здравна ревизия в Благоевград свободните кревати за настаняване в региона са 95, девет от които за интензивни случаи. Настанени за лекуване с COVID-19 са 328 пациенти. Само за миналото денонощие новите случаи са малко над 500, заразната заболеваемост в региона остава най-високата в страната - 2492 на 100 хиляди души, а карантинираните са близо 8000.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР